Wie zijn we?

Het primaire doel van de stichting is fondsen inzamelen voor uniek, innovatief en eigentijds onderzoek naar de oorzaak en preventie van hersentrauma’s bij jongvolwassenen en kinderen.

 Bike4Brains organiseert jaarlijks de Esperienza Stelvio waarbij de stichting haar fondsen werft. Verder heeft de Stichting.nl inkomsten van donateurs en uit particuliere bijdragen en giften.

 

Waar staan we voor?

Bike4Brains gelooft in mensen en hun innerlijke kracht om te herstellen van een niet aangeboren hersenletsel en het maximale uit hun leven en carrière te halen.

Zo worden per jaar  ongeveer 41.000 mensen getroffen door een Cerebro Vasculair Accident (CVA). Een steeds groter deel hiervan betreft jongvolwassenen en zelfs kinderen. Met veel geluk en na een periode van intensieve revalidatie herstelt Mischa, tegen alle (medische) verwachtingen in, nagenoeg honderd procent. Het merendeel van de jongvolwassenen, getroffen door een CVA, heeft minder geluk. Zelden wordt een oorzaak achterhaald. Hoe, en of een CVA bij jonge mensen te voorkomen is , wordt nauwelijks onderzocht.

 

Wat doen we?

Stichting Bike4Brains stelt middelen beschikbaar waarmee wordt beoogd het onderzoek naar oorzaken, diagnostiek, behandeling of prognose van beroertes bij jonge mensen (tot en met 50 jaar; ‘young stroke’) te stimuleren. Daarnaast investeert de stichting middelen ter preventie van niet aangeboren hersenletsel bij jongeren.

Onderstaand een kort overzicht van gesubsidieerde projecten:

  • ‘De Virtuele Supermark’, na het doormaken van een beroerte, ervaren 40-70% van de patiënten cognitieve beperkingen die van negatieve invloed zijn op het dagelijks functioneren. Cognitieve revalidatie richt zich op het herwinnen van cognitieve vaardigheden. Een veelbelovende techniek, binnen de cognitieve revalidatie, is Virtual Reality (VR). Uit onderzoek is gebleken dat VR een potentieel instrument is om dagelijkse vaardigheden te registreren en te trainen. In dit onderzoek brengt het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht de mogelijkheden van VR in de cognitieve revalidatie in kaart, in zowel diagnostiek als behandeling. Hiervoor is ‘De Virtuele Supermarkt’ ontwikkeld.
  • Onderzoeksvoorstellen op het gebied van “young stroke”. De stichting Bike4Brains (B4B) roept op tot het indienen van onderzoeksvoorstellen op het gebied van “young stroke”. Met de subsidie wordt beoogd het onderzoek naar oorzaken, diagnostiek, behandeling of prognose van beroertes bij jonge mensen (tot en met 50 jaar; ‘young stroke’) te stimuleren.
  • Samen met de Edwin van der Sar Foundation werkt de stichting aan een nieuw project ter voorkoming van niet aangeboren hersenletsel bij jongeren.

Meer informatie?

Mail naar info@bike4brains.nl